Oordopjes verboden in Frankrijk

Oordopjes verboden in Frankrijk

oordopjes-frankrijkWie deze zomer naar Frankrijk op vakantie gaat moet goed oppassen voor een nieuwe forse Franse boete. Wanneer je als automobilist, motorrijder óf fietser oordopjes of een koptelefoon draagt, word je op de bon geslingerd.

Vanaf 1 juli is het verboden deze apparaatjes – die vooral gebruikt worden tijdens het bellen – te gebruiken in het verkeer. Een bekeuring voor dit verbod is 135 euro.

„Wij waarschuwen alle 1,3 miljoen Nederlandse vakantiegangers die de komende weken weer naar Frankrijk afreizen hier goed op te letten. Het is zonde van het vakantiebudget als je gepakt wordt”, zegt Annelies Tichelaar van de ANWB. „De maatregel geldt ook voor het luisteren van muziek of radio met een headset.”

„Met deze drastische ingreep hoopt de Franse regering de strijd aan te gaan tegen onoplettendheid achter het stuur. Volgens onderzoek heeft tien procent van de ongevallen te maken met het gebruik van de smartphone in het verkeer”, reageert Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland.

admin

You may also interested

Gelukkig nieuwjaar
Actie; Lights on!