Autostoeltjes; Met uw kind veilig onderweg

Autostoeltjes; Met uw kind veilig onderweg

In Nederland zijn de regels omtrent het vervoeren van kinderen in de auto streng. En dit is naar onze mening zeer terecht, want alleen al aan onderstaande filmpjes is goed te zien waarom dit zo ontzettend belangrijk is. De regels hebben daarom ook maar één doel: uw kind beter beschermen

Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een goedgekeurd kinderzitje worden vervoerd. Dit geldt voor zowel voor- als achterin de auto. Volwassenen en kinderen groter als 1,35 meter moeten de autogordel om en mogen zo nodig een verhoger gebruiken. De kinderstoeltjes moeten worden gebruikt zoals de fabrikant het voorgeschreven heeft, zo zijn ze namelijk getest.

Kinderen vervoeren zonder kinderstoeltje?
Incidenteel de kinderen wel zonder zitje meenemen. Dus als opa en oma een keertje hun kleinkind van school halen en over een kleine afstand vervoeren mag dat zonder zitje. Maar dus niet als opa en oma eens per week oppassen en dan altijd de kinderen in de auto hebben. Dat is natuurlijk wel moeilijk te controleren.

Dit geldt ook voor het  incidenteel vervoeren van vriendjes en vriendinnetjes van school in de gewone gordel. Dat alles alleen over een korte afstand.

i-Size kinderstoeltjes
Doordat de i-Size kinderstoeltjes achterwaarts worden geplaatst zijn ze erg veilig. Bij een botsing wordt het kind namelijk in het stoeltje gedrukt waardoor de klap beter wordt opgevangen. Vooral bij jongere kinderen is dit kinderstoeltje erg veilig, want de nek van jonge kinderen is nog niet sterk genoeg en dus extra gevoelig. Kinderen moeten tot een leeftijd van 15 maanden verplicht tegen de rijrichting in vervoerd worden.

Airbag en kinderstoeltjes
Wanneer een zitplaats een airbag heeft, mogen kinderen niet worden vervoerd in een autostoeltje dat tegen de rijrichting in is geplaatst, tenzij de airbag is uitgeschakeld. Hoe u de airbag kunt uitschakelen, als dat mogelijk is, kunt u lezen in de gebruiksaanwijzing van uw auto.

 

Filmpje: autostoeltje v/s zonder autostoeltje

 

Filmpje: alleen een gordel voor volwassenen is niet voldoende.

 

 

 

 

admin

You may also interested

Gelukkig nieuwjaar
Actie; Lights on!